Airbnbjev uradni prostor za gostitelje

Na enem samem mestu lahko zaprosite za nasvet, delite nasvete z drugimi in proslavite svoje dosežke.

Nit

3 odgovori

Geraldo Rocha
@GeraldoRocha•Rio de Janeiro, Brazilija

V Braziliji je postalo modno poskušati zgodnjo prijavo in pozno odjavo. Če tega ne dovolite, je to razlog za oceno 3.

3 odgovoripred 9 urami
Izberite emotikon
Ben-Nasser
@Bennasser•Francija

Hvala, Geraldo. To je zelo zanimivo, saj tudi kaže, kako se lahko pričakovanja razlikujejo glede na trge in navade potnikov.

Vendar pa vaš primer odpira resno vprašanje: kje osebno postavljate mejo med zagotavljanjem odlične gostoljubnosti in preprečevanjem, da bi se nekatere dodatne storitve samodejno začele šteti za samoumevne?

Zanimalo bi me vaše mnenje o tem, zlasti glede zgodnje prijave in pozne odjave.

2 odgovorapred 9 urami
Izberite emotikon
Geraldo Rocha
@GeraldoRocha•Rio de Janeiro, Brazilija

V svoji namestitvi sem prenehal sprejemati goste, ne da bi se bal povračilnih ukrepov v obliki ocen. Vsakič, ko prejmem rezervacijo, pošljem sporočilo z vprašanjem, ali je gost upošteval čas prijave in odjave ter čas prihoda in odhoda letov. Če potrebuje več časa v nastanitvi, naj že ob prihodu ali odhodu rezervira dodatno noč, da bo imel bolj udobno potovanje, brez naglice in brez stresa. In odpravila sem praksO zaračunavanja dodatnega zneska za zgodnjo prijavo ali pozno odjavo. Tudi zato, ker se majhen doplačani znesek ne splača, saj bi zasedel še eno noč.

1 odgovorpred 7 urami
Izberite emotikon

Več od skupnosti Deliver great hospitality

Ben-Nasser
@Bennasser•Francija

Pozdravljeni vsi skupaj 👋

Zdi se mi, da je danes čisto, dobro locirano prenočišče, ki ustreza opisu v objavi … skoraj postalo najmanj, kar se pričakuje.

Zdi se, da se tisto, kar resnično naredi razliko, vse bolj kaže na drugih področjih:

komunikacija, predvidevanje, odzivnost, pozornost do gostov in način reševanja nepredvidenih dogodkov.

Zato se postavlja resno vprašanje:

Ali po vašem mnenju 5 ⭐️ prejmete predvsem zaradi nastanitve ... ali zaradi doživetja, ki ga ustvarite okoli nje?

In če bi morali izbrati en sam element, zaradi katerega se bivanje spremeni iz »zelo dobrega« v »odlično«, kateri bi to bil?

Zanimivo bo prebrati vaša mnenja, saj menim, da nimamo vsi enakega pogleda na to temo.

Ryan
@Ryan4504•San Diego, Kalifornija

Imam najemnika, ki skozi kuhinjsko okno vleče polnilni kabel za električna vozila, da napolni svoj avtomobil Tesla. Kako lahko to uredim?

Valerion Apartments And Hospitality
@Nik1998•Albanija

Pozdravljeni vsi skupaj! 👋

Sem nov gostitelj iz Tirane v Albaniji in rad bi se povezal z izkušenejšimi gostitelji ter prejel nekaj iskrenih povratnih informacij.

S skrbjo za goste sem začel pred približno 45 dnevi in trenutno upravljam več stanovanj, ki se nahajajo v bližini mednarodnega letališča Tirana. Apartmaji so namenjeni predvsem kratkim bivanjem, potnikom na letališču, parom, družinam in gostom, ki obiščejo Albanijo.

Doslej je bila izkušnja zelo pozitivna. Začeli smo prejemati rezervacije in prva mnenja, zato sem resnično zadovoljen s povratnimi informacijami, ki smo jih doslej prejeli od naših gostov.

Ker pa sem še vedno nov gostitelj, vem, da lahko veliko stvari izboljšam.

Zelo bi cenil vaše iskreno mnenje o mojem profilu in vnosih:

• Kaj menite, da mi zaenkrat dobro uspeva?
• Kaj bi lahko izboljšal pri svojih fotografijah, opisih, cenah ali nastavitvah vnosa?
• Ali je moj profil z vidika gosta videti profesionalen in zaupanja vreden?
• Ali opažate kakšne napake ali zamujene priložnosti?
• Kakšen nasvet bi dali nekomu, ki je v prvih nekaj mesecih skrbi za goste?
• In na kaj bi se vi osebno osredotočili, da bi povečali število rezervacij, mnenj in prepoznavnost na Airbnbju?

Z veseljem sprejmem iskreno in konstruktivno kritiko. Raje se zdaj učim od izkušenih gostiteljev, kot pa da kasneje ponavljam napake.

Vnaprej se vam zahvaljujem in vsem želim veliko uspešnih rezervacij ter odličnih gostov! 🏡

Lep pozdrav!

Julio
@juliocramirez•Ciudad de México, Mehika

Obstajajo gostje, ki so pri meni opravili rezervacijo, vendar iz razlogov, na katere nimam vpliva, ne prispejo ali ne vstopijo v nastanitev. Težava je v tem, da pišejo mnenja zlonamerno in iz frustracije. Menim, da če ne uporabljajo nastanitve, ne bi smeli pisati mnenj, ker škodujejo gostiteljem.

Alexis
@Alexandre308•Montpellier, Francija

Pozdravljeni člani skupnosti,

Od leta 2013 sem supergostitelj in zdaj se soočam z absurdno situacijo s podporo strankam.

Dejstva: Po predčasnem odhodu potnice (Veronique) v sredo, 30. septembra (za 3 nezasedene nočitve), je služba za podporo izvedla vračilo v višini 300 €.

Napaka Airbnbja: Predstavnik, ki je obravnaval zadevo, je izdal ročno vračilo denarja, ne da bi v sistemu spremenil datume rezervacije. Posledica: moj koledar je ostal blokiran pod imenom potnice do teoretičnega konca njenega bivanja (3. oktobra).

Škoda: Airbnb mi je poleg tega, da mi je odtegnil 300 € od mojih prihodkov, fizično preprečil, da bi svoje prenočišče ponovno objavil in ga v teh treh dneh ponovno oddal. Gre za dvojno škodo, ki je neposredna posledica postopkovne napake predstavnika.

Ravnanje službe za podporo: Od četrtka naprej je to prava preizkušnja: obljube o povratnem klicu, ki niso bile nikoli izpolnjene, nepravočasno zapiranje zahtevkov s strani agentov in zavrnitev upoštevanja izpada dohodka, ki ga je povzročila njihova lastna tehnična napaka.

Ali so drugi gostitelji uspeli pridobiti odškodnino za tovrstno notranjo napako s strani upravitelja primera (Case Manager)? Kako vam je uspelo, da je bil vaš primer izvzet iz samodejnega postopka obravnave s strani podpore 1. stopnje?

Hvala za vaše povratne informacije!