V Braziliji je postalo modno poskušati zgodnjo prijavo in pozno odjavo. Če tega ne dovolite, je to razlog za oceno 3.
Hvala, Geraldo. To je zelo zanimivo, saj tudi kaže, kako se lahko pričakovanja razlikujejo glede na trge in navade potnikov.
Vendar pa vaš primer odpira resno vprašanje: kje osebno postavljate mejo med zagotavljanjem odlične gostoljubnosti in preprečevanjem, da bi se nekatere dodatne storitve samodejno začele šteti za samoumevne?
Zanimalo bi me vaše mnenje o tem, zlasti glede zgodnje prijave in pozne odjave.
V svoji namestitvi sem prenehal sprejemati goste, ne da bi se bal povračilnih ukrepov v obliki ocen. Vsakič, ko prejmem rezervacijo, pošljem sporočilo z vprašanjem, ali je gost upošteval čas prijave in odjave ter čas prihoda in odhoda letov. Če potrebuje več časa v nastanitvi, naj že ob prihodu ali odhodu rezervira dodatno noč, da bo imel bolj udobno potovanje, brez naglice in brez stresa. In odpravila sem praksO zaračunavanja dodatnega zneska za zgodnjo prijavo ali pozno odjavo. Tudi zato, ker se majhen doplačani znesek ne splača, saj bi zasedel še eno noč.